No Blog Title Set

Bæredygtige smykker

KAZURI – Smukke og farverige smykker fra Kenya

Kazuri er lig med smykker lavet af håndlavede og håndmalede keramikperler. Perlerne findes i runde, ovale og flade, ja, i mange forskellige størrelser. De er smukke og farverige og man bliver helt glad, når man ser de mange designs. 

Kazuri startede som et lille keramikværksted i 1975. Det blev grundlagt af Lady Susan Wood sammen med 2 kvinder fra lokalområdet. Værkstedet ligger det samme sted i dag på Karen Blixens nedlagte kaffefarm og der er ca. 300 kvinder ansat. Mange af dem er enlige mødre, der ved at arbejde i Kazuri kan forsørge sig selv og sine børn. Kazuri er medlem af World Fair Trade Organisation. 

Flere års erfaring indenfor glasur og brænding giver hvert smykke sit eget unikke udtryk. Det er jo håndlavede keramik. 

Der findes altid en Kazuri der kan matche din nye brille. Kom ned i butikken og find netop det smykke, der passer bedst til din stil.

Læs mere om Kazuri eller se hele deres kollektion her.

LoveLou Jewellery er en slow-fashion smykkekollektion produceret i allergivenlige og bæredygtige materialer.

Tine Optik forhandler LoveLou smykker i butikken. Armbåndene er dansk design og håndsyet af dygtige kvindelige håndværkere i familiedrevne værkstedskooperationer i højlandet af Guatemala. De fleste af de kvinder, der syr har aldrig gået i skole og er eneforsørgere. Med denne kollektion kan de sidde hjemme og arbejde samtidig med, at de kan passe hus og børn og tjene en fair løn, så der bl.a. kan blive råd til skolegang til børnene. Man skal huske, at det i fattige lande koster penge at gå i skole og ofte også en skoleuniform.

Armbåndene er syet af genanvendelige glasperler primært af mærket Miyuki. De laves til både kvinder, mænd og børn. Der syes ca. 2 små kollektioner om året, og det gør, at hvert armbånd er eksklusivt og kun fås i begrænset antal. LoveLou Jewellery er medlem af Fairtrade Danmark, så du kan købe de flotte smykker og være sikker på at du har støttet et godt formål. 

Du kan købe LoveLou kollektionerne i butikken – kom ned og se de smukke smykker i virkeligheden, prøv dem på, og find din favorit!

Har du lyst til at læse mere om Lovelou Jewellery kan du besøge deres hjemmeside her:

Scroll to Top